Reiki IIIb-Master

 

Nadat je jarenlang gewerkt hebt met de Reiki energie voor jezelf en anderen, kan de wens ontstaan om als Master de Reiki energie via inwijdingen door te geven. Om echter het Masterschap zelf uit te gaan oefenen, zijn wat jaren ervaring met Reiki nodig. Als Master ben je in staat alle vragen over Reiki te beantwoorden. Door kennis en ervaring. Tevens wordt verwacht dat je een scriptie schrijft (je eigen handboek voor jouw cursisten) met daarin alle informatie over Reiki. Over het algemeen wordt hier een jaar over gedaan. Je wordt gedurende dat jaar bijgestaan door een Reiki Master. Je behandelt gedurende dat jaar ongeveer 5 personen, waarvan je bijhoudt hoe de Reiki behandelingen ontvangen worden en hoe de vorderingen zijn. Tevens leidt je minstens twee inloop avonden. Je beantwoord alle vragen en leidt de avond, zodat iedere persoon een Reiki behandeling heeft ontvangen.

De inwijding van de Reiki Master is iets heel speciaals. Op een bijzondere plaats ontvang je de laatste inwijding en leg de lichteed af. Voorafgaand aan deze inwijding beantwoord je ongeveer 50 vragen. Deze vragen stelt de Reiki Master vanuit je eigen scriptie. Die is dan inmiddels door de Master goedgekeurd.
Je leert verder die dag hoe je nieuwe mensen inwijd in de Reiki energie, in de diverse graden. Je ontvangt je laatste certificaat dat aangeeft dat jij Reiki Master bent. Dat je alle informatie kunt geven over Reiki en bevoegd bent om inwijdingen te mogen geven.

Door deze laatste inwijding ontstaat er een hele bijzondere band met je eigen Reiki Master.  Je hebt de zekerheid dat hij/ zij er altijd voor je zal zijn.