Tenen lezen

De stand van de tenen: spiegel van het innerlijk. Elke teen reflecteert een bepaalde emotie of energie. De vorm en de stand van de tenen laat zien hoe jij met je energie├źn omgaat. Ook geeft het een beeld hoe het gesteld is met de chakra’s.

Tussen je achttiende en eenentwintigste levensjaar is de botstructuur van de voeten volledig ontwikkeld. Het lichamelijk volwassen worden loopt gelijk met de vorming van de voeten. Als je volgroeid bent, zijn je voeten dat dus ook. Echter, de voeten en met name de tenen, blijven in beweging; zij zijn verbonden met je innerlijk dat gaandeweg de jaren verandert.

Welke teen staat waarvoor?

Linkervoet:

grote teen – ether element – Verdriet
tweede teen – lucht element – Gevoel
middelste teen – vuur element – Creativiteit
vierde teen – water element – Liefde
kleine teen – aarde element – Optimisme, vertrouwen en seks

Rechtervoet:

grote teen – ether element – Vreugde
tweede teen – lucht element – Wens, Verlangen
middelste teen – vuur element – Agressie, Daadkracht
vierde teen – water element – Gehechtheid, Controle
kleine teen – aarde element – Angst, Onzekerheid

De vorm van de tenen geeft aan hoe het gesteld is met de emotie of energie die daaraan is verbonden. Je kunt een afgeplat uiteinde hebben aan een teen, een spitse teen, Blokvorm, Droomteen, Flessenhals, Gedraaide tenen, Gekantelde tenen en gekromde tenen.
Welke vorm bij welke teen voorkomt, zegt iets over jouw als persoon en hoe jij met de energie omgaat die staat voor die teen.
Als je nu een foto maakt van je voeten en een omtrek tekent op papier van je voeten, en je doet dit over een half jaar of jaar nog eens, heb je veel verschillen in je voeten. Probeer het maar eens uit!