Yoga

YOGA IS VOOR IEDEREEN !!

Hatha Yoga: een bewegingsvorm om het lichaam soepeler te maken en de gedachten tot rust te laten komen

Yoga is van alle tijden en voor iedereen. In ons jachtige bestaan is deze vorm van lichaamsbeweging van uitzonderlijk groot belang. Het is een middel om de spanning die het moderne leven met zich meebrengt, te verminderen. Het is geen sport die winnaars en verliezers kent. Je kunt er alleen maar bij winnen. Yoga maakt je bewust van je lichaam en het leert je het leven en je gezondheid in eigen hand te nemen. Het helpt je een staat van rust, geestelijk evenwicht en lichamelijke welbevinden te bereiken. Heerlijk een uur lang alleen maar aan jezelf denken!

Yoga staat niet voor een bepaalde geloofsovertuiging. Het bevordert de ontwikkeling van alle eigenschappen van de mens op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel gebied. De oefeningen zijn erop gericht de lichamelijke en geestelijke vermogens ten volle te benutten.

Iedere les komen oefeningen aan bod die het lichaam soepeler en toegankelijker maken. Staande, zittende en liggende houdingen waarbij zijwaartse, voorover en achterover buigingen gemaakt worden. Ieder kan zijn eigen ritme bepalen en zijn eigen kunnen aftasten. Je wordt uitgedaagd om de confrontatie met je lichaam aan te gaan en daarin je eigen grenzen te leren kennen. De laatste 10 minuten van de les wordt aan de ontspanning besteed. Tijdens deze ontspanning geef je je lichaam de rust die het nodig heeft na de oefeningen en voel je na wat de inhoud van die les voor jou heeft gedaan. De groepen bestaan uit maximaal ca. 12 personen.

In Oosterhout geef ik les op
Dinsdagavond:
19.00 – 20.00 uur
20.00 – 21.00 uur

adres: Activiteitencentrum De Bunthoef, Bloemenhof 2 te Oosterhout

Voor aanmelding kun je een email sturen naar: margot@yoreico.nl of bel 06-45304403.